0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Těstoviny s olivami, cherry rajčátky a kozím sýrem

Pro 4–6 osob Příprava: 30 minut
750 g cherry rajčátek
350 g vypeckovaných velkých zelených sicilských oliv
2 lžíce hnědého cukru
60 ml červeného vinného octa
extra panenský olivový olej
500 g těstovin
200 g čerstvého kozího sýra
lístky hladké petrželky, k podávání
sůl a čerstvě namletý pepř
 
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 220° C. Rajčátka, olivy, cukr, vinný ocet a olej dám do pekáčku, který jsem lehce vymazala olivovým olejem a vyložila pečicím papírem a promíchám. Peču 10–12 minut, až jsou rajčátka měkká a olivy mají zlatavou barvu. Rajčátka lehce promačkám vidličkou.
Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařím těstoviny podle návodu na obalu. Sleju je, vrátím zpátky do hrnce, přidám směs rajčat a oliv a na středním plameni lehce míchám asi 1–2 minuty, až se vše propojí. Rozdělím na talíře, posypu kozím sýrem a petrželkou. Nakonec vše ještě zastříknu olivovým olejem, osolím, opepřím a podávám.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.