Pro 4–6 osob / Příprava 30 minut
750 g cherry rajčátek
350 g vypeckovaných velkých zelených sicilských oliv
2 lžíce hnědého cukru
60 ml červeného vinného octa
extra panenský olivový olej
500 g těstovin
200 g čerstvého kozího sýra
lístky hladké petrželky, k podávání
sůl a čerstvě namletý pepř
1. Troubu předehřeju na 220° C. Rajčátka, olivy, cukr, vinný ocet a olej dám
do pekáčku, který jsem lehce vymazala olivovým olejem a vyložila pečicím papírem a promíchám. Peču 10–12 minut, až jsou rajčátka měkká a olivy mají zlatavou barvu. Rajčátka lehce promačkám vidličkou.
2. Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařím těstoviny podle návodu na obalu. Sleju je, vrátím zpátky do hrnce, přidám směs rajčat a oliv a na středním plameni lehce míchám asi 1–2 minuty, až se vše propojí. Rozdělím na talíře, posypu kozím sýrem
a petrželkou. Nakonec vše ještě zastříknu olivovým olejem, osolím, opepřím
a podávám.