0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Koláč s olivovým olejem

Pro 6–8 osob Příprava: 20 minit Pečení: 50 minut
2 vejce
150 g krupicového cukru
kůra z 1  bio citronu
špeku soli
80 ml suchého bílého vína Marsala
80 ml mléka
160 ml olivového oleje + na vymazání formy
195 g polohrubé mouky
1 lžíce prášku do pečiva
Na krém:
500 g mascarpone
2 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
40 g prosátého moučkového cukru
+ jahody, maliny, borůvky k podávání
 
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 200° C. Vejce ušlehám s cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidám citronovou kůru, sůl, víno, mléko a olivový olej a znovu promíchám.
Mouku smíchám s práškem do pečiva, přidám k ostatním ingrediencím a pořádně promíchám.
Formu lehce vymažu olivovým olejem, naliju do ní těsto  a peču asi 50 minut.
Mezitím si připravím krém. Mascarpone prošlehám s citronovou kůrou a cukrem dohladka.
Upečený koláč nechám chladnou 10 minut ve formě, pak ho z formy vyndám a nechám ho na mřížce vychladnout na pokojovou teplotu.
Podávám ho ozdobený krémem z mascarpone a ovocem.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DENÍK DITY P.

DENÍK DITY P.

Kuchařský bestseller, podle kterého vznikl seriál České televize.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.