0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Pistáciové sušenky

Asi na 90 sušenek Příprava: 30 minut Pečení: 15 minut
130 g pistácií, vyloupaných a nesolených
280 g hladké mouky
2 špetky soli
90 g krupicového cukru
225 g másla, změklého
moučkový cukr na ozdobu
Postup přípravy
1. Předehřeju troubu na 180 °C. Do kastrolu s vařící vodou nasypu pistácie a nechám je 2–3 minuty blanšírovat čili spařit. Pak je scedím, stáhnu z nich slupku, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču je 8 minut, aby se vysušily. Nechám je úplně vychladnout a rozmixuju je najemno. V míse k pistáciím přidám mouku, sůl a promíchám.
2. V robotu utřu cukr s máslem do světlého nadýchaného krému. Postupně přidávám směs mouky a pistácií a míchám, až se vytvoří těsto.
3. Z těsta uválím kuličky, každou o váze 7 gramů, a rozložím je na plech vyložený pečicím papírem. Peču 15 minut. Ještě horké sušenky pocukruju a nechám je vychladnout. Vychladlé je pocukruju ještě jednou na ozdobu.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.