Asi na 90 sušenek / Příprava 30 minut / Pečení 15 minut
130 g pistácií, vyloupaných a nesolených 280 g hladké mouky 2 špetky soli 90 g krupicového cukru 225 g másla, změklého moučkový cukr na ozdobu
1. Předehřeju troubu na 180 °C. Do kastrolu s vařící vodou nasypu pistácie a nechám je 2–3 minuty blanšírovat čili spařit. Pak je scedím, stáhnu z nich slupku, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču je 8 minut, aby se vysušily. Nechám je úplně vychladnout a rozmixuju je najemno. V míse k pistáciím přidám mouku, sůl a promíchám. 2. V robotu utřu cukr s máslem do světlého nadýchaného krému. Postupně přidávám směs mouky a pistácií a míchám, až se vytvoří těsto. 3. Z těsta uválím kuličky, každou o váze 7 gramů, a rozložím je na plech vyložený pečicím papírem. Peču 15 minut. Ještě horké sušenky pocukruju a nechám je vychladnout. Vychladlé je pocukruju ještě jednou na ozdobu.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.