0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Paprikáš

6 porcí Příprava: 30 minut Pečení: 2–2½ hodiny
1 kg zadního hovězího
6–8 lžic hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
2 velké cibule, nakrájené nahrubo
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
350 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
2 červené papriky, nakrájené na kostičky
2 lžičky mleté pálivé papriky
3 lžičky drceného kmínu
2x 400g plechovka loupaných a krájených rajčat
600 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta a zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy
1. Troubu předehřeju na 180 °C. Maso nakrájím na kostky velikosti sousta a obalím je v ochucené mouce.
2. V hrnci rozpálím 2 lžíce oleje, vkládám do něj po částech kostky masa a nechám je zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndám, do hrnce naopak vsypu cibuli (je-li potřeba, přidám olivový olej) a opeču ji dozlatova. Přidám česnek, houby a papriky a opékám 5 minut do změknutí. Pak přisypu koření a opékám asi minutu, až se rozvoní. Do hrnce vrátím maso, přidám nakládaná rajčata a přiliju vývar.
3. Přiklopím a dám na 2–2½ hodiny do trouby, až maso změkne a omáčka krásně zhoustne. Dosolím podle chuti a těsně před servírováním posypu nasekanou petrželkou. Na stůl postavím v mističce zakysanou smetanu, aby si každý přidal do své porce, kolik chce. Paprikáš jíme s křupavou bagetou.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.