0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Pečené jehněčí

6 porcí Příprava: 20 minut Marinování: 20 minut Pečení: 4 hodiny
125 ml bílého vinného octa
90 g tmavého cukru
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2kg jehněčí ramínko (plecko) s kostí
8 snítek rozmarýnu
2 hlavičky česneku
Na omáčku
1 lžíce hladké mouky
350 ml drůbežího vývaru
1 lžíce kaparů, nasekaných
 
Postup přípravy
1. Troubu předehřeju na 250 °C. Do velké mísy naliju vinný ocet, přidám polovinu cukru, olej, sůl a pepř a promíchám. Pak do mísy vložím jehněčí a nechám ho 20 minut marinovat. Do hlubšího pekáče rozložím část rozmarýnu, položím na něj maso, přeliju ho marinádou, posypu zbytkem cukru a rozmarýnu a okolo rozložím rozpůlené hlavičky česneku. Pekáč pečlivě zakryju alobalem a dám do trouby. Teplotu hned snížím na 170 °C a peču 3½ hodiny. Sundám alobal a dopékám ještě 30 minut, až se maso začne úplně rozpadat.
2. Upečené jehněčí vyndám na prkýnko, zakryju alobalem a nechám odpočívat. Pekáč postavím na plotnu, na mírný plamen, vyndám z něj rozmarýn a vymačkám stroužky z upečeného česneku. Vmíchám mouku, přiliju vývar a oškrábu ze dna i stěn pekáče všechny připečené dobroty. Za stálého míchání přivedu omáčku k varu a vmíchám kapary. Jehněčí maso podávám nejradši s bramborovou kaší zalitou omáčkou.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.