0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Hrášková polévka

4 porce Příprava: 20 minut Vaření: 5 minut
1 lžíce másla
2 šalotky, nakrájené najemno
370 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g mraženého nebo čerstvého hrášku – asi 1 kg lusků
120 g crème fraîche
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
čerstvá bazalka a hrachové výhonky k podávání
olivový olej na ozdobu
bageta nebo rohlík na minitoustíky
 
Postup přípravy
1. V kastrolu rozpustím máslo a opeču na něm šalotky dosklovita. Pak přiliju horký vývar, osolím, opepřím a nechám na mírném plameni vařit 2 minuty. Sundám z plotny a nechám trochu vychladnout.
2. V dalším kastrolu přivedu vodu k varu, přidám hrášek a vařím 2–3 minuty. Hned sliju, propláchnu pod studenou vodou a přendám do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek zůstal krásně hráškově zelený.
3. Polovinu vývaru a hrášek dám do mixéru a mixuju dohladka. Pomalu přilévám i zbývající vývar a mixuju, až dosáhnu konzistence, která se mi líbí.
4. Ohřeju, osolím, opepřím, ozdobím crème fraîche promíchaným s citronovou kůrou, bazalkou a hrachovými výhonky, pokapu olivovým olejem a podávám s minitoustíky.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.