0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Pečené koleno

4 porce Příprava: 20 minut Pečení: 2 hodiny
4 vepřová kolena
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na plátky
2 mrkve, nakrájené na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
½ menšího celeru, nakrájená na kostky
1 palice česneku + 4 stroužky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
400g konzerva krájených rajčat
lístky z několika snítek tymiánu + několik snítek na ozdobu
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 160 °C. Kolena dobře omyju, osuším, nařežu kůži cik cak a osolím.
V litinovém kastrolu rozehřeju máslo a olej a opékám na něm cibuli s kořenovou zeleninou do zlatohněda. Přidám plátky česneku a ještě minutu opékám. Pak přiliju rajčata, přihodím lístky tymiánu, osolím, opepřím, promíchám a vložím kolena. Palici česneku rozkrojím napůl a řezem nahoru položím vedle kolen. Na maso položím snítky tymiánu.
Odkrytý pekáč s koleny dám do trouby a peču asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčím, pokud je třeba, podlévám vodou a přelévám vypečenou šťávou. Pečená kolena vyndám, do omáčky vymačkám upečené stroužky česneku, zeleninu a česnek rozmačkám vařečkou, promíchám a podávám ji k pečenému masu.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.