0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Bramboráky

4-6 porcí Příprava: 30 minut
1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4 velké stroužky česneku, utřené se solí
200 g libového uzeného masa, nakrájeného na malé kousky
sůl a pepř
4–6 lžic hladké mouky
olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Z nastrouhaných pak rukou vymačkám a vodu, kterou pustí, a sliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vejce, majoránku, česnek, uzené maso, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám na středně husté těsto.
Do pánve naliju olej, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím. Opeču dozlatova na obou stranách. Hotové bramboráky prokládám papírovými utěrkami, aby se zbavily přebytečného tuku.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.