4 porce
Příprava: 50–55 minut
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky, zbavená semínek
2 lžičky uzené papriky
lístky ze 4 snítek čerstvého oregana + na ozdobu
2x 400g konzerva cherry rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
400g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, scezených a opláchnutých
4 vejce
120 g feta sýra
indiánský chleba k podávání
Postup přípravy
1. V hluboké pánvi nebo širším kastrolu rozehřeju olej a osmahnu na něm cibuli doměkka. Přidám česnek a opékám další minutu.
2. V další pánvičce si mezitím opeču pancettu nebo slaninu dozlatova a křupava. Pancettu přidám k cibuli a česneku, přisypu chilli papričku, uzenou papriku, krátce osmahnu, aby se rozvoněla, přidám lístky oregana, cherry rajčata, osolím, opepřím a promíchám. Mírně vařím 20 minut.
3. Přidám fazole a vařím dalších 10 minut. Případně dosolím.
4. Stáhnu plamen, rozklepnu do pánve vejce, zakryju poklicí a dusím 10–12 minut, až jsou vejce hotová na hniličku. Stáhnu z plotny, posypu rozdrobeným sýrem feta a jím s indiánským chlebem.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: