0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Topinky s tuňákovou pomazánkou a vejcem

2–4 porce Příprava: 30 minut
340 g tuňáka v olivovém oleji
50 g majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g krémového sýra
1 cibule, nasekaná nadrobno
1 lžíce kaparů
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce
rukola na ozdobu
4 plátky chleba
Na bylinkovou zálivku
½ lžíce nasekané bazalky
½ lžíce nasekaného koriandru
½ lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř
 
Postup přípravy
1. V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr, cibuli a kapary, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím.
2. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím.
3. Do vroucí vody ponořím vejce a vařím je 8 minut. Pak je nechám chvíli zchladit ve studené vodě a oloupu.
4. Plátky chleba opeču nasucho nad ohněm, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.