340 g tuňáka v olivovém oleji 50 g majonézy šťáva z ½ citronu 50 g krémového sýra 1 cibule, nasekaná nadrobno 1 lžíce kaparů sůl a čerstvě mletý pepř 2 vejce rukola na ozdobu 4 plátky chleba Na bylinkovou zálivku ½ lžíce nasekané bazalky ½ lžíce nasekaného koriandru ½ lžíce nasekané petrželky 3 lžíce olivového oleje 1 lžička balzamikového octa sůl a čerstvě mletý pepř
1. V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr, cibuli a kapary, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím. 2. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím. 3. Do vroucí vody ponořím vejce a vařím je 8 minut. Pak je nechám chvíli zchladit ve studené vodě a oloupu. 4. Plátky chleba opeču nasucho nad ohněm, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.