0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Rýžová kaše s malinovým džemem

4 porce Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut
150 g rýže
250 ml mléka
50 g krupicového cukru
špetka soli
semínka z ½ vanilkového lusku
1 vejce, prošlehané
1 lžíce másla
Na malinový džem
300 g malin + na ozdobu
100 g krupicového cukru
½ lžíce citronové šťávy
 
Postup přípravy
1. Rýži uvařím doměkka podle návodu na obalu. Uvařenou rýži dám do kastrolu, přiliju 200 ml mléka, přisypu cukr, sůl a vanilku. Promíchám. Přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím 15–20 minut, až je kaše hustá a krémová. Vmíchám zbývajících 50 ml mléka a prošlehané vejce a za stálého míchání vařím další 2 minuty. Nakonec sundám kaši z plotny a vmíchám máslo.
2. Zatímco se vaří rýže, připravím si malinový džem. Maliny, cukr a citronovou šťávu dám do hlubší pánve nebo kastrolu a na velkém plameni míchám, až se cukr rozpustí. Přivedu k varu, trochu stáhnu plamen a za stálého míchání vařím 8–10 minut, až vznikne hustý džem.
3. Kaši rozdělím do skleniček nebo mističek a ozdobím malinovým džemem a malinami.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.