0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Indiánský chleba

6–8 porcí Příprava: 30 minut Odležení: 30–45 minut Smažení: 35 minut
375 g hladké mouky
½ lžičky soli
3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
190 ml mléka
rostlinný olej na smažení
 
Postup přípravy
1. Pokud už nemám směs připravenou z domova, promíchám v míse mouku, sůl a prášek do pečiva. Přiliju mléko a rukama uhnětu těsto. Pokud je těsto moc tuhé, přiliju ještě trochu vody – asi 100–125 ml a znovu krátce hnětu – ale opravdu jen krátce, jen aby se vše spojilo. Těsto nechám 30–45 minut odpočívat.
2. Když je těsto dostatečně odpočinuté, rozehřeju v pánvi olej na smažení. Odtrhnu kus těsta velikosti tenisového míčku, pokud se moc lepí, přidám trochu mouky, a vytvaruju z něj placku. Dám ji na pánev a smažím na jedné straně dozlatohněda, pak placku obrátím a opeču ji ještě z druhé strany.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.