0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Skořicové lívanečky

Na 4–6 porcí Příprava: 15 minut Opékání: 15 minut
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
50 g krupicového cukru
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
370 ml podmáslí
200 g ricotty
rostlinný olej na smažení
moučkový cukr a skořice na obalení
125 g rozpuštěného másla na polévání
Postup přípravy
V míse promíchám mouku s práškem do pečiva a solí, přidám cukr, žloutky a podmáslí a všechno pečlivě promíchám nebo prošlehám. Z bílků ušlehám pevný sníh a spolu s ricottou po částech opatrně vmíchám do těsta.
Pánev lehce vymažu olejem a rozehřeju ji na středním plameni. Lžící nebo malou naběračkou vlévám do pánve malé množství těsta a opékám asi 2 minuty z každé strany, až jsou lívanečky krásně nadýchané a jemně zlatavé.
V míse promíchám moučkový cukr se skořicí. Hned po usmažení, ještě horké, v něm každý lívaneček obalím, skládám je do misky a každé patro přeliju lžící rozpuštěného másla.
Skořicové lívanečky můžu jíst kdykoliv, ale nejvíc mi chutnají k hrachové polévce.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.