Na 5 pohárů po 200 ml
Příprava: 30 minut
Na tvarohový krém
2 kostky tučného tvarohu
7 lžic moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
Na čokoládový krém
200 g kvalitní hořké čokolády
200 g zakysané smetany
Na ovocnou náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
100 g jahod, nakrájených na kousky
1 lžíce citronové šťávy
80 g krupicového cukru
Na ozdobu
1 balení světlých nebo dvoubarevných esíček
Postup přípravy
V míse dohladka prošlehám tvaroh s cukrem. V další míse ušlehám smetanu do polotuha a postupně ji vmíchám do tvarohu. Nakonec přimíchám vanilková semínka.
Pak si připravím čokoládový krém. Ve vodní lázni – nad hrnec s mírně bublající vodou postavím žáruvzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny – rozpustím čokoládu, nechám ji lehce zchladnout a promíchám ji se zakysanou smetanou.
Nakonec si připravím ovoce. Do kastrolu dám rebarboru, jahody a naliju citronovou šťávu, promíchám, přiklopím a pár minut vařím na mírném plameni za občasného míchání, až ovoce lehce změkne. Pak přidám cukr. Ovoce pořád míchám, dokud nezačne znovu vřít a pak ho vařím ještě 3 minuty, stáhnu z plotny a nechám vychladnout.
Esíčka dám do mikrotenového sáčku a párkrát přes ně lehce přejedu válečkem, abych je nahrubo nadrtila.
Připravím si poháry a vrstvím – na dno esíčka, pak tvarohový krém, ovoce, čokoládový krém, pak zase esíčka, tvarohový krém a nakonec ozdobím poháry ovocem a esíčky.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: