0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Toskánská rajčatová polévka

6 porcí Příprava: 5 minut Vaření: 25 minut
60 ml olivového oleje + pár lžic na ozdobu
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
5 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
200 ml bílého vína
2x 400g konzerva loupaných soudkovitých rajčat
½ l hovězího vývaru nebo vody
sůl a čerstvě mletý pepř
2 velké hrsti světlého chleba bez kůrky, nejlépe den starého, natrhané na centimetrové kousky
1 velká hrst bazalkových lístků + na ozdobu
60 g sýra pecorino romano, nastrouhaného + na ozdobu
½ lžičky červeného vinného octa
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozehřeju olivový olej a osmahnu na něm cibuli. Přidám česnek a opékám ještě minutu. Přiliju víno, nechám ho projít varem, aby se odpařil alkohol. Pak přidám rajčata, vývar nebo vodu, osolím a opepřím, vařečkou promačkám rajčata, přivedu k varu a na mírném ohni vařím 15 minut.
Hned potom přidám do hrnce chleba, pečlivě promíchám a pomalu vařím dalších 10 minut. Pak polévku stáhnu z plotny, vmíchám natrhané lístky bazalky a sýr pecorino romano, promíchám a nechám polévku hodinu odpočinout. Nakonec přidám vinný ocet, polévku prohřeju, ale dobrá je i o pokojové teplotě, rozdělím ji do talířů nebo misek, ozdobím ji lístky bazalky, pecorinem a pokapu olivovým olejem.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.