Pro 4 osoby
Příprava: 15 minut
3 lžíce piniových oříšků
1 stroužek česneku
2 velké hrstí bazalky, omyté a osušené
100 ml olivového oleje
2 lžíce pecorina, nastrouhaného najemno
6 lžic parmazánu, nastrouhaného najemno
špetka mořské soli
Postup přípravy
V hmoždíři utřu piniové oříšky na hladkou pastu. Přidám česnek a znovu třu dohladka. Přidám špetku soli a bazalkové lístky a znovu třu. Když bazalka začne pouštět zelenou tekutinu, vliju olivový olej a pokračuju ve tření, až se olej vstřebá. Nakonec přidám oba sýry a míchám tak dlouho, až vznikne krémové pesto.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: