4 porce
Příprava: 10 minut Vaření: 10–15 min
400 g těstovin linguine
300 g čerstvé ricotty
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
kůra z 1 biocitronu
4 lžíce citronové šťávy
sůl
hrst lístků čerstvého tymiánu + na ozdobu
50 g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
Postup přípravy
Těstoviny uvařím podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, promíchám ve velké míse všechny ostatní ingredience. Uvařené těstoviny sliju. Pár lžic vody z těstovin přidám do mísy, přihodím těstoviny, promíchám, posypu lístky tymiánu a parmazánem a nesu na stůl.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: