0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Marinovaný grilovaný losos

4–6 porcí Příprava: 20 minut Marinování: 1 hodina Grilování: 10–15 minut
2 kusy čerstvé citronové trávy
50 ml sójové omáčky
2 hrsti listů čerstvého koriandru + na ozdobu
kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce, nastrouhaný
4 stroužky česneku, prolisované
1 velký filet z lososa (asi 1 kg)
4 lžíce medu
1 červená chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
2 limety, rozpůlené
zelený salát k podávání
 
Postup přípravy
1.V hmoždíři roztluču citronovou trávu, až se rozvoní. Přimíchám k ní sójovou omáčku, koriandr, zázvor a česnek. Lososa položím na tác a celého ho rovnoměrně pomažu touto marinádou. Zakryju ho potravinářskou fólií a dám ho na hodinu do lednice marinovat.
2. Gril v troubě rozehřeju na 200 °C. Plech vyložím pečicím papírem. Po hodině marinování přesunu lososa na připravený plech, potřu ho medem, dám do trouby a griluju 10–15 minut, aby byl akorát pečený.
3. Přesunu ho na servírovací mísu nebo prkýnko, vidličkou to trochu natrhám, posypu ho chilli papričkou, jarní cibulkou, lístky koriandru a podávám ho s limetami a zeleným salátem.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DENÍK DITY P.

DENÍK DITY P.

Kuchařský bestseller, podle kterého vznikl seriál České televize.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.