0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Dýňový cheesecake

Na 8–12 porcí Příprava: 20 minut, Pečení: 1 hodina Chlazení: přes noc
Na korpus
55 g pekanových ořechů
115 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
190 g zázvorových sušenek, nadrcených
Na náplň
340 g smetanového krémového sýra, pokojové teploty
150 g krupicového cukru
150 g tmavého cukru
5 velkých vajec, pokojové teploty
360 g dýňového pyré (viz Tip)
180 ml smetany ke šlehání
1½ lžičky skořice
Na ozdobu
150 g bílého jogurtu s obsahem tuku min. 10 %
70 ml smetany ke šlehání
½ lžičky moučkového cukru
 
Postup přípravy
1. Nejprve opražím pekanové ořechy. Troubu rozehřeju na 180 °C. Pekanové ořechy rovnoměrně rozprostřu na plech a dám je na 15 minut do trouby, aby se lehce opražily a rozvoněly.
2. Teplotu v troubě snížím na 160 °C a připravím si korpus. V misce smíchám máslo s nadrcenými sušenkami a nasekanými pekanovými ořechy. Kulatou dortovou formu o průměru 25 cm vymažu máslem a na dno prsty natlačím sušenkový základ. Peču 10 minut, pak vyndám z trouby a nechám vychladnout.
3. Na náplň pomalu promíchám v robotu krémový sýr, až je úplně hladký. Postupně přidávám oba druhy cukru a stále míchám. Pak po jednom přidávám vejce a stále míchám. Vmíchám dýňové pyré. Aby byla náplň opravdu hladká, zastavím občas robot a stěrkou setřu krém z okrajů a ze dna a promíchám. Nakonec vmíchám smetanu a skořici.
4. Náplň vliju do připravené formy a peču asi hodinu, až jsou okraje dortu pevné a uprostřed se ještě lehce chvěje. Na konci pečení troubu vypnu, otevřu dvířka, s pomocí vařečky nechám dvířka mírně otevřená a dort nechám ještě asi hodinu v troubě. Pak ho přesunu do lednice, kde ho nechám přes noc vychladit.
5. Připravím si krém na ozdobu. Jogurt promíchám se smetanou, cedník vyložím plátýnkem, položím ho na mísu, do cedníku dám směs jogurtu a smetany a nechám v lednici přes noc vykapat. Ráno vzniklou směs promíchám s cukrem, potřu jí rovnoměrně povrch dortu a dám ještě na chvíli chladit do lednice.
Dort vyndám 15 minut před podáváním. 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.