0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Sulc

4–6 porcí Příprava: 30 minut Vaření: 2½–3 hodiny Odležení: několik hodin
2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
sůl
1 lžíce octa
čerstvá majoránka na ozdobu
K podávání: nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba
Postup přípravy
1. Vepřové nožičky a koleno důkladně omyju a očistím, dám je do hrnce, přidám cibuli, bobkové listy, pepř, nové koření a zaliju je 2 litry studené vody tak, aby bylo maso ponořené. Přivedu k varu.
2. Vařím hodinu, trošku osolím a vařím další hodinu, až je maso úplně měkké a odděluje se od kostí. Uvařené maso vyndám na prkénko, vývar přecedím přes jemné sítko do čistého hrnce.
3. Vývar vařím dál tak dlouho, až se jeho objem zmenší na 750 ml. Přidám lžíci octa, teprve teď pořádně dosolím (sůl by mohla vývar zakalit) a znovu ho přecedím přes jemné sítko, aby byl pěkně průzračný, až ztuhne.
4. Maso z nožiček a kolen oberu, odstraním kůži a šlachy. Maso nakrájím na kousky, promíchám ho s polovinou vývaru a malou naběračkou rozdělím do připravených formiček – můžou být paštikové, ale klidně použiju i formu na minibábovičky. Pak jejich obsah zaliju zbývajícím vývarem, zakryju potravinářskou fólií a dám do lednice ztuhnout.
Sulc podávám nakrájený na plátky s cibulí, octem, pepřem a ozdobený čerstvou majoránkou. Čerstvý chléb k tomu chutná výborně.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.