4–6 porcí
Příprava: 25 minut Smažení: 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa
300 g mletého tučného vepřového masa
150 g mletého hovězího ořechu
1½ housky, nakrájené na kostičky
100 ml mléka na namočení housky
½ cibule, nadrobno nakrájená
1 velké vejce
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce soli
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení
Postup přípravy
1. Do mísy dám všechno maso a přidám nejdřív housky, které jsem předtím namočila do vlažného mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření. Znovu důkladně promíchám.
2. Jakmile směs drží hladce pohromadě, vyndám ji z mísy a ještě chvíli zpracovávám na vále. Namočím si ruce a tvaruju hezké karbanátky.
3. V pánvi rozpálím olej a vkládám do něj karbanátky tak, aby měly dost prostoru a opékaly se i z boku. Osmažím je z obou stran a hotové je pokládám na plochou mísu, vyloženou papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk.
Někdy si je dáme s bramborovou kaší, ale většinou jen tak s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: