0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Halušky s brynzou

4 porce Příprava: 25 minut Vaření: 6 minut
750 g brambor, starších
3 lžičky soli + do vody
200–250 g hladké mouky
250 g brynzy, rozdrobené
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
 
Postup přípravy
Brambory oloupu, omyju a nastrouhám na jemném struhadle do velké mísy. Vodu z brambor neslévám. Přidám sůl a mouku. Mouky může být pokaždé trochu jinak, záleží na bramborách. V Závadě přidávají mouku tak dlouho, dokud v těstě nezůstane stát vařečka.
Dám vařit velký hrnec osolené vody a těsto do vody protlačuju přes haluškové síto nebo ho odkrajuju nožem z prkýnka. Vařím je asi 5 minut, když vyplavou na hladinu, vařím je ještě asi půl minuty. Vyndám je děrovanou naběračkou na velkou nahřátou mísu, promíchám s brynzou, posypu slaninou, kterou jsem vyškvařila, a nesu na stůl.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.