0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Džatky s mákem

4–6 porcí Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Odležení: 15 minut
1 kg starších brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
sůl
mletý mák, moučkový cukr a rozpuštěné máslo
Postup přípravy
Brambory oloupu, nakrájím na menší kostky, zaliju vodou tak, aby byly ponořené, osolím a dám vařit. Když jsou uvařené (můžou být i lehce rozvařené), sliju vodu, ale ne všechnu, tak třetinu jí nechám, do ještě vřelých brambor proseju oba druhy mouky, hrnec zakryju poklici, schovám do peřin a nechám ho tam 15 minut, aby se mouka v horkých bramborách pěkně rozležela. Někdy je mouky potřeba trochu víc, záleží na množství škrobu v bramborách.
Vyndám z peřin, brambory s moukou rozšťouchám a vymíchám hladkou kaši. Pak tvaruju rukou kuličky velké asi jako vlašský ořech, dám je do velké mísy, posypu je mákem, moučkovým cukrem a zaliju rozpuštěným máslem.
 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.