0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Ovocné dortíky

Na 36 kusů Příprava: 25 minut Pečení: 12–15 minut
300 g bílé špaldové mouky, prosáté
3 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
125 g másla, změklého
2 velká vejce
200 g bílého jogurtu
180 g javorového sirupu nebo medu
1 lžička vanilkového extraktu
Kůra z 1 citrónu, jemně nastrouhaná
200 g ovoce (ostružin, borůvek, malin, malých jahůdek..)
Na polevu
500 g smetanového sýra
100 g javorového sirupu nebo medu
Trochu šťávy z ovoce, které používám na ozdobu
250 g ovoce, na ozdobu
Postup přípravy
1. Troubu předehřeju na 180 °C. Tři plechy na muffiny (po 12ti muffinech) vyložím papírovými košíčky.
Smíchám mouku, prášek do pečiva a sůl ve velké míse. V další míse šlehám elektrickým mixérem máslo asi 4 minuty, pak přidám lžíci mouky, prošlehám, přidám postupně vejce a šlehám ještě asi minutu, dokud není směs hladká a nadýchaná (pokud by se srážela, přidám ještě lžíci mouky). Pak opatrně vařečkou vmíchám zbytek mouky, jogurt, javorový sirup nebo med, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Nakonec opatrně přimíchám ovoce. Těsto nandám lžící do připravených forem a peču 12-15 minut. Nechám vychladnout.
2. Na polevu prošlehám dohladka smetanový sýr s javorovým sirupem nebo medem. Šťávou z ovoce, které používám, ji hezky obarvím. Ostružiny nebo maliny můžete jednoduše rozmačkám, borůvky musím lehce povařit s trochou citrónové šťávy a lžící javorového sirupu, aby pustily šťávu. Polevou potřu vršek dortíků a ozdobím ovocem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.