0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Rebarborové řezy

Příprava: 30 minut PEčení:30-35 minut
180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
170 g másla, změklého, nakrájeného na kousky + na vymazání
Na náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
250 g jahod, nakrájených na plátky
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Začnu náplní. Do kastrolu dám rebarboru, jahody a citronovou šťávu, promíchám, zakryju poklicí a vařím na mírném plameni za občasného míchání pár minut, až ovoce lehce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne znovu vařit a pak asi za minutu zhoustne. Kastrol stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse nejprve smíchám mouku, ovesné vločky, cukr, kypřicí prášek do pečiva a sůl. Pak přidám máslo a prsty propracovávám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si dám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy o rozměrech 26 × 36 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň a posypu ji drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Počkám, až vychladne, a celou dobu se těším na první kousek.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.