0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

Koláč se zakysanou smetanou a skořicí

Příprava: 20 minut Pečení: 20-25 minut
5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
200 g krupicového cukru
100 ml rostlinného oleje
250 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
máslo na vymazání
Na pudink
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 l mléka
4 lžíce krupicového cukru
Na potření
3 kelímky zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
skořice na posypání
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse nebo v robotu utřu žloutky s cukrem do hladké nadýchané světle žluté pěny, přimíchám olej, 100 ml vlažné vody a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehám pevný sníh a opatrně ho po částech vmíchám do těsta. Těsto vliju do pekáčku o rozměrech 28 × 38 cm, vymazaného máslem a vyloženého pečicím papírem, a rovnoměrně ho rozetřu.
Pudink uvařím podle návodu na obalu a lžící ho cikcak poházím na syrové těsto. Dám do trouby a peču 20–25 minut nebo dokud špejli vpíchnutou do středu těsta nevytáhnu čistou.
Zatímco se koláč peče, promíchám zakysanou smetanu s moučkovým cukrem. Tento krém rovnoměrně rozetřu na upečený koláč a posypu ho skořicí.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.