Příprava: 15 minut Chlazení: 1 hodina
500 g máslových sušenek
60 g oloupaných mandlí
150 g rozpuštěného másla
Na krém
250 ml smetany ke šlehání
160 g moučkového cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
750 g mascarpone
2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
600 g malin
Na polevu
5 lžic malinového džemu, hodně jemného, bez semínek
3 lžíce medu
1 lžíce vody
Postup přípravy
Sušenky a mandle nasypu do robotu a rozmixuju je najemno. Přidám máslo a mixuju, až se vytvoří drobenka. Tu natlačím spodní stranou lžíce nebo prsty na dno a okraje formy o rozměrech 25 × 30 cm a dám na hodinu chladit do lednice.
Mám čas na krém. V míse šlehám šlehačku do polotuha, přidám cukr a vanilková semínka a pokračuju ve šlehání. Chvilku před tím, než by šlehačka byla hotová, vmíchám mascarpone a citronovou kůru. Krém vliju do vychlazeného sušenkového základu a uhladím. Ozdobím malinami, a než si připravím polevu, dám naplněnou formu na chvíli do lednice.
Na polevu dám do kastrůlku džem, med, vodu a začnu ho zahřívat. Až se vše spojí, je poleva hotová. Potřu jí maliny a podávám.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: