0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

HRUŠKOVÁ POVIDLA

PŘIPRAVA: 4 SKLENICE O OBJEMU 300 ML - PŘÍPRAVA: 20 MINUT, VAŘENÍ: 2–3 HODINY
2 kg hrušek, zbavených jádřinců, napůl oloupaných, nakrájených na kousky
200 g krupicového cukru
šťáva ze 4 citronů
3 hřebíčky
Postup přípravy
Hrušky dám do hrnce, přidám cukr, citronovou šťávu a hřebíčky, pořádně promíchám a dám vařit. Když se směs začne vařit, stáhnu plamen tak na polovinu a přiklopím hrnec poklicí. Nechám ale malou mezírku, aby se vody z hrušek mohla odpařovat. Nechám je vařit asi 2–3 hodiny, do rozpadnutí. Nakonec rozvařené hrušky ještě rozšťouchám šťouchadlem na brambory, aby byla povidla krásně hladká. Nejraději je mám s vdolky, strouhaným tvarohem a cukrem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.