PŘIPRAVA: 4 SKLENICE O OBJEMU 300 ML - PŘÍPRAVA: 20 MINUT, VAŘENÍ: 2–3 HODINY
2 kg hrušek, zbavených jádřinců, napůl oloupaných, nakrájených na kousky
200 g krupicového cukru
šťáva ze 4 citronů
3 hřebíčky
Postup přípravy
Hrušky dám do hrnce, přidám cukr, citronovou šťávu a hřebíčky, pořádně promíchám a dám vařit. Když se směs začne vařit, stáhnu plamen tak na polovinu a přiklopím hrnec poklicí. Nechám ale malou mezírku, aby se vody z hrušek mohla odpařovat. Nechám je vařit asi 2–3 hodiny, do rozpadnutí. Nakonec rozvařené hrušky ještě rozšťouchám šťouchadlem na brambory, aby byla povidla krásně hladká. Nejraději je mám s vdolky, strouhaným tvarohem a cukrem.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: