0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

FISH & CHIPS A DOMÁCÍ TATARKA

Jen tak z papíru, jen tak dvěma prsty, ,pocukrované‘ solí je vpouštím do pusy. Křupou, voní, dají se jíst donekonečna.

PŘIPRAVA: 25 MINUT ODLEŽENÍ: 30 MINUT SMAŽENÍ: 15 MINUT / PRO 4 OSOBY
Hranolky:
1 kg moučnatých brambor, oloupaných
4 lžíce olivového oleje
sůl
Smažená ryba:
125 g hladké mouky
1 lžička soli
čerstvě namletý pepř
250 ml piva
2 bílky
4 filety z tresky (po 250 g), nejlépe čerstvé
kukuřičný škrob na obalení filetů
Domácí tatarská omáčka:
200 ml majonézy
1 lžíce nasekaných kyselých okurek
1 lžíce nasekaných kaparů
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané pažitky
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
1. Nejprve si připravím tatarskou omáčku: majonézu smíchám s ostatními surovinami v míse (musí být nasekané hodně najemno, aby se jejich chutě dobře prolnuly), zakryju ji fólií a nechám půl hodiny odpočinout v ledničce.
2. Pak si připravím pomfrity. Brambory nakrájím na centimetr silné hranolky, propláchnu je studenou vodou a ponořím do mísy se studenou vodou. Pokud mám čas, nechám je tam několik hodin nebo i přes noc. Pak hranolky osuším utěrkou. Troubu předehřeju na 250 °C. Hranolky rozložím na pečící plech, zakapu je olivovým olejem a dám je péct na 15–25 minut. V půlce pečení je prohodím, aby byly krásně propečené a křupavé ze všech stran. Nakonec je osolím.
3. Zatímco se hranolky pečou, připravím si těstíčko na obalení ryby. Smíchám mouku se solí a pepřem, pivem a opatrně přimíchám bílky – ty jsem ale předtím ušlehala do polotuhého sněhu. Znovu rozpálím olej. Rybí filety obalím v kukuřičném škrobu, vykoupu v těstíčku, vložím do pánve a smažím dozlatova.
Nakonec nechám rybu odmastit na papírových utěrkách.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.