PŘIPRAVA: 15 MINUT / PRO 4 OSOBY / PEČENÍ: 20–22 MINUT
300 g tmavé čokolády, nasekané nahrubo
200 g másla, nakrájeného na kousky + na vymazání
4 vejce
4 žloutky
110 g krupicového cukru
75 g hladké mouky
Postup přípravy
1. Předehřeju troubu na 180 °C. Do kastrolu dám čokoládu a máslo a na mírném ohni míchám tak dlouho, až se čokoláda rozpustí a je krásně hladká. Vejce i žloutky vyklepnu do mísy, přidám cukr a elektrickým šlehačem vyšlehám do nadýchané směsi. K ní pak přidám prosátou mouku a rozpuštěnou čokoládu s máslem.
2. Máslem vymažu 4 zapékací misky o objemu přibližně 300 ml a rozdělím do nich čokoládovou směs. Zapékací misky položím na plech a peču 20–22 minut. Nakonec bábovičky opatrně vyklopím a ihned podávám.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: