0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

SALÁT S PEČENOU ŘEPOU

Někdy se 1 + 1 rovná 2, a někdy 1. V případě tohoto salátu platí to druhé. Smícháním pečené červené řepy s mozzarellou získáte novou, jednotnou, úžasnou a nepopsatelnou chuť.

PŘIPRAVA: 15 MINUT PEČENÍ: 25 MINUT / PRO 4-6 OSOBY
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
2 lžíce medu
500 g předvařené řepy (dá se použít i syrová)
sůl, pepř
1 sáček polníčku
5 hrstí rukoly
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho
Postup přípravy
1. Předehřeju troubu na 200 °C. V misce smíchám tymián, balzamikový ocet, olej a med a dám do toho řepu, kterou jsem předtím každou nakrájela na 4–6 dílků. Promíchám, dobře osolím, opepřím a přendám na plech nebo do zapékací mísy. Peču 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá. Pokud použiju nepředvařenou řepu, oloupám ji a postupuju stejně jako u předvařené řepy. Čas pečení se prodlouží na 40–50 minut.
2. Na servírovací talíř rozložím polníček a rukolu, položím na ni mozzarellu, mírně zchladlou řepu, posypu opraženými semínky, citronovou kůrou, osolím, opepřím a vše zakapu vypečenou šťávou z řepy a olivovým olejem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.