PŘIPRAVA: 10 MINUT, MARINOVÁNÍ: PŘES NOC / PRO 4 OSOBY / PEČENÍ: 1½ HODINY
1 králík, naporcovaný
125 g másla
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce dijonské hořčice
250 ml smetany ke šlehání
sůl
Postup přípravy
1. Porce králíka osolím a naskládám do pekáče. V kastrůlku rozehřeju máslo, přidám do něj grilovací koření a mletou papriku, chvilku smažím, aby se paprika rozvoněla, a pak přimíchám obě hořčice. Kastrůlek sundám z plotny a ze všech stran králíka potřu ještě teplou marinádou. Zbylou marinádou králíka zaliju. Pekáč přetáhnu potravinářskou fólií a nechám do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
2. Předehřeju troubu na 200 °C. Pekáč s králíkem přikryju alobalem namísto fólie a dám péct. Maso průběžně potírám výpekem. Za tři čtvrtě hodiny alobal sundám a do pekáče přiliju mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání peču dalších pětačtyřicet minut. Tento králík mně nejvíc chutná s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: