0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

KOPROVKA S BRAMBORAMA NA BOUCHAČKU A ZASTŘENÝM VEJCEM

PŘIPRAVA: 15 MINUT, VAŘENÍ: 10 MINUT / PRO 4 OSOBY / PEČENÍ: 30–35 MINUT
Na brambory na bouchačku:
2 lžíce olivového oleje
1 kg nových brambor, omytých
sůl
Na koprovou omáčku:
5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
hovězí vývar
2 hrsti nasekaného kopru
ocet, sůl, pepř, cukr podle chuti
200 ml smetany na šlehání
Na zastřená vejce:
3 vejce
1 lžíce octa
špetka soli
Postup přípravy
1. Nejdřív si olejem vymažu zapékací mísu. Nasypu do ní nové brambory, osolím je a dám péct. Peču je 30–35 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. Když jsou upečené, vyndám je na prkénko a pěstí je rozbouchám.
2. V hrnci rozpustím máslo, přidám tří lžíce mouky a udělám světlou jíšku. Postupně přilévám hovězí vývar a pečlivě ho promíchávám metlou, až vznikne hladký bešamel, který bude tak hustotu jako omáčka. Přidám nasekaný kopr a ochutím octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec přileju smetanu, nechám ještě chvíli povařit a koprovka je hotová.
3. V kastrolu přivedu k varu vodu s octem a solí. Rychlím mícháním vody vařečkou ve stejném směru, vytvořím vír. Pak vařečku rychle vytáhnu a vyklepnu vejce přímo do víru. Stáhnu oheň a vařím tři minuty. Až se bílek zatáhne a zpevní okolo tekutého žloutku, opatrně vejce vyndám děrovanou naběračkou.
4. Koprovou omáčku podávám se zastřeným vejcem a brambory na bouchačku.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.