0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

BRAMBORAČKA

PŘIPRAVA: 15 MINUT, VAŘENÍ: 25 MINUT / PRO 6–8 OSOB
2 hrsti sušených hub
4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
2 mrkve; 1 v celku, 1 nakrájená na kostky nebo kolečka
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená nadrobno
sůl a pepř
1 kostka bujonu (nemusí být)
50 g másla
50 g mouky
majoránka podle chuti
2 stroužky česneku (nemusí být)
1 vejce
čerstvá petržel
Postup přípravy
1. Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám předvařené sušené houby is vodou, ve které se vařily, a bujon. Nechám vařit tak čtvrt hodiny a mezitím si udělám jíšku – rozehřeju v kastrůlku máslo, přidám mouku a míchám dozlatova. Ještě horkou jíšku vliju do vařící polévky, osolím, opepřím a přidám majoránku.
2. Nakonec vyndám z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidám prolisovaný česnek a do bramboračky přes vidličku rozklepnu vejce. Přidám hrstku čerstvé petrželky a je hotovo.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.