0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

JARNÍ KUŘÁTKA S CITRONEM A TYMIÁNEM

Dokonalá verze pro marnotratnou představu, jak pečení holubi padali do huby… A znělo u toho andělské zvonění.

PŘIPRAVA: 20 MINUT PEČENÍ 40–50 MINUT / PRO 6 OSOB
100 g změklého másla + na vymazání
3 biocitrony
3 stroužky česneku, drcené
1 hrst čerstvé majoránky
3 hrsti čerstvého tymiánu
6 jarních kuřátek
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
1. Předehřeju troubu na 200 °C. Plech vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo: do mísy nastrouhám na jemném struhadle kůru z jednoho citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a vše promíchám.
2. Kuřátka omyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořila kapsa. Do ní vpravím část máslové směsi, přetáhnu kůži zpět a další částí směsi pomažu kuře na povrchu. Stejně to udělám se všemi kuřátky. Zbývající dva citrony rozkrájím na šestinky a vždy dva dílky dám do každého kuřete.
3. Kuřátka osolím, opepřím, naskládám na plech prsíčky nahoru a dám je péct. Po 15–20 minutách kuřátka přikryju alobalem a peču dalších 20–30 minut. Na posledních 5 minut alobal sundám. Pak kuřátka vyndám z trouby a nechám je zakrytá alobalem 10 minut odpočívat. Podávám je s bramborami nebo s pečivem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.