0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

JABLEČNÉ BÁBOVIČKY S JAVOROVÝM SIRUPEM

Nejdřív křupnou, pak přijde vláčné těsto, pak ucítím chuť skořice, jablek a javorového sirupu a pak: už jen padám na znak blahem.

PŘIPRAVA: 20 MINUT PEČENÍ: 20 MINUT / PRO 12 BÁBOVIČEK OSOB
370 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
250 g másla, rozpuštěného + na vymazání
175 g hnědého cukru
125 ml javorového sirupu
4 vejce
6 červených jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
2 lžičky skořice + 2 lžičky na smíchání s cukrem
220 g krupicového cukru
Postup přípravy
Předehřeju troubu na 180 °C. Do mísy proseju mouku a smíchám ji s práškem do pečiva a skořicí. Přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promíchám. Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. Peču 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. Hned po upečení bábovičky vyklopím. V míse promíchám cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalím.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.