Nejdřív křupnou, pak přijde vláčné těsto, pak ucítím chuť skořice, jablek a javorového sirupu a pak: už jen padám na znak blahem.
PŘIPRAVA: 20 MINUT PEČENÍ: 20 MINUT / PRO 12 BÁBOVIČEK OSOB
370 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
250 g másla, rozpuštěného + na vymazání
175 g hnědého cukru
125 ml javorového sirupu
4 vejce
6 červených jablek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo
2 lžičky skořice + 2 lžičky na smíchání s cukrem
220 g krupicového cukru
Postup přípravy
Předehřeju troubu na 180 °C. Do mísy proseju mouku a smíchám ji s práškem do pečiva a skořicí. Přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promíchám. Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. Peču 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. Hned po upečení bábovičky vyklopím. V míse promíchám cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalím.
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu: