0 ks
Nákupní košík je prázdný.
Cena celkem s DPH
0 Kč

TRES LECHES

PŘIPRAVA: 20 MINUT, ODLEŽENÍ: 30 MINUT / PEČENÍ: 35–45 MINUT
máslo na vymazání formy
125 g hladké mouky
1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
150 g + 50 g krupicového cukru
5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
80 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 konzerva kondenzovaného mléka
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
50 ml smetany ke šlehání
1 lžíce rumu
Na ozdobu:
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce moučkového cukru
opražené mandlové lupínky
Postup přípravy
1.  Předehřeju troubu na 180 °C. Formu nebo zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm vymažu máslem a dno vyložím pečicím papírem. V míse smíchám mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse metlou nebo elektrickým šlehačem prošlehám 150 g cukru se žloutky, až směs zhoustne a získá světle žlutou barvu. Pak do ní ještě vmíchám mléko a vanilkový extrakt. Žloutkovou směs opatrně vmíchám do moučné směsi.
2. Ve velké míse ušlehám elektrickým šlehačem z bílků sníh. Postupně přidávám 50 g cukru a šlehám dál, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Gumovou stěrkou vmíchám do těsta po částech ušlehaný sníh. Těsto naliju do připravené formy a stejnoměrně ho rozetřu. Peču 35–45 minut, nebo až špejle zapíchnutá do středu dortu zůstane po vytažení čistá.
3. Upečený korpus překlopím do zapékací mísy nebo na tác s vyšším okrajem, sundám pečicí papír a nechám vychladnout.
4. Ve džbánku smíchám kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko, smetanu a rum. Vychladlý korpus propíchám několikrát vidličkou a rovnoměrně ho poliju mléčnou směsí. Snažím se, aby se mléčná směs dostala i k okrajům korpusu. Nechám 30 minut odležet.
5. Mezitím si ve velké míse ušlehám smetanu s cukrem na pevnou šlehačku. Nasáklý korpus buď nechám na tácu, nebo ho opatrně přendám na servírovací talíř, potřu ho šlehačkou a ozdobím opraženými mandlemi. Krájím ho na kostky a někdy k němu přidám nakrájené jahody.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce
a úplně nejvíc vám bude chutnat na mém porcelánu:

DITA P. DĚTEM

DITA P. DĚTEM

Nová kuchařka Dětem. Jídla pro děti, která chutnají i dospělým.
ZLATO A PLATINA

ZLATO A PLATINA

Slavnostní servis, který vás povede velkými okamžiky života.
VYŠÍVANÝ PORCELÁN

VYŠÍVANÝ PORCELÁN

Pohrajte si s jejich kombinacemi. Mák se Stehem? Nebo Pruh s Lodičkami?
BROŽE DITY P.

BROŽE DITY P.

Jsou zemité a křehké zároveň. Dají se nosit na klopě kabátu, na tričku, na plavkách, na džínách nebo připnuté na kabelce.