Pro 8 osob / Příprava 40 minut / Chlazení 2 hodiny
30 g másla 3 lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená najemno 3 stroužky česneku, drcené 1 lžíce tymiánových lístků 80 ml brandy 250 g másla, změklého + trochu na vymazání formy 1 kg kuřecích jater, očištěných 85 ml smetany na vaření mořská sůl a čerstvě namletý pepř 2 lžičky kuliček růžového pepře 2 lžičky kuliček zeleného pepře 2 lžičky kuliček černého pepře
1. Rozehřeju 30 g másla a olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidám cibuli, česnek a tymián a smažím 2 minuty doměkka. Přidám játra a další minutu je opékám. Do pánve vliju brandy a dusím, až se všechna tekutina odpaří. Játrovou směs rozmixuju s 250 g másla a smetanou dohladka. Podle chuti přidám sůl a čerstvě namletý pepř a vše propasíruju přes jemné sítko. Pak paštiku přendám do lehce vymazané formy na srnčí hřbet (11 × 30 cm) nebo dvou menších. Zakryju a nechám chladit 2 hodiny v lednici. 2. Pepřové kuličky lehce podrtím v hmoždíři. Před podáváním vyklopím paštiku z formy a posypu ji barevným pepřem.